30 Mayıs 2011 Pazartesi

Inşaat Özellikleri dayanıklık, kasırga koruma deprem için yapı konusunda tavsiyeler

Inşaat Özellikler Kanada hoparlör, kasırga koruma deprem için yapı konusunda tavsiyeler
Yapısal mühendis tamamen ama, kasırgalar ve depremler korunur size riski azaltmak için alabileceğiniz önlemler vardır binalar inşa etmek mümkün olmayabilir, Montreal İnşaat Teknik Kanada toplantısında konuşan bir inşaat mühendisi diyor.
"Mümkün binaların depreme dayanıklı ve kasırga geçirmez yapmak için mi? Bu sefer de sanmıyorum, "Rima Tan, mimarlık ve tasarım New Jersey Institute of Technology üniversitede öğretim üyesi dedi.
Ancak, çatı, temel izolatörler veya simetrik binalar eğimli an dayanıklı çerçeveleri, perde, ile, yapıcılar doğa güçlerine binaların direnç direnci artırabilir.
Paris'te Ecole Nationale des Ponts et Chaussées'ye gelen inşaat mühendisliği alanında doktora derecesi vardır Tan, deprem ve tsunami Japonya'da geçtiğimiz Mart gibi bazı felaketler hakkında konuştuk, 1993 yılında Florida'da Hurricane Andrew, Kobe, Japonya deprem 1995 ve Missouri son kasırga.
O tornado kasırga daha yüksek rüzgar hızı ve zor olan laboratuar ortamlarında taklit söyledi. Kasırgalar, diğer taraftan, daha geniş alanları kapsayacak.
Çatı inşaatı kasırgalar korunmada bir faktördür. O çalışmalar, dört eğimli çatıları hip iki eğimli beşik çatılar daha iyi performans göstermek en iyi yamaç 30 derece olduğunu söyledi.
Bir sıklıkla gözden kaçan özelliği çatılar ve yapılar arasındaki bağlantıları gibi bağlantılardır, dedi, ve bağlantıları duvarlar ve vakıflar arasındadır.
Başka bir gözden faktör bina kodudur. Tan kodları uymayan inşaat atfedilmiştir 1993 yılında Hurricane Andrew gelen kayıpların yüzde 25 dedi.
depremlerden en önemli tehlike titreşim olmasına rağmen, Tahir sismik etkinlikler de heyelan ve zemin sıvılaşması neden söyledi.
yanal hareket direnmeye üç yolu vardır, dedi. Bir an dayanıklı kare geçer. Başka bir vakfa yanal kuvvetleri aktarmak için tasarlanmış perde, geçer. Üçüncü bir yöntem canlandırıcı baklava gerginlik ve sıkıştırma içine yanal kuvvetleri transferler çaprazlı perdeler kullanılması vardır.
düzensiz veya asimetrik yapılar tasarlarken, Tahir dedi süreksizliklerin kaçınılmalı veya seslendi. Örneğin, farklı kitlelerin farklı bölümleri ayrı taşıyıcı sistem olabilir. baz izolatörler olan binalar genellikle 1995 yılında Kobe, Japonya afet gibi deprem, hayatta, dedi. Fiyatlar değil montaj dahil 2000 $ ile 35.000 $ arasında değişir.
Inşaat Özellikler Kanada'nın Montreal konferans Cumartesi gününe kadar devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder