30 Mayıs 2011 Pazartesi

Sürdürülebilir Altyapı Enstitüsü altyapı değerlendirme sisteminin geliştirilmesi

Sürdürülebilir Altyapı Enstitüsü altyapı değerlendirme sisteminin geliştirilmesi
Aracı Sürdürülebilir Altyapı Enstitüsü (ISI), Mühendislik Şirketler Amerikan Konseyi, Amerikan Bayındırlık Derneği ve İnşaat Mühendisleri American Society tarafından kurulmuş kar amacı gütmeyen bir kuruluşun buluş olduğunu.
resmen gönüllü web tabanlı bir ürünü olarak bu yaz açılacak aday, sistemin sürdürülebilirlik "triple bottom line" kavramı üzerine kurulmuştur. Dahil, ekonomik ve sosyal hususlar çevre vardır.
ACEC-Kanada başkanı John Gamble girişimi yararları daha fazla inceleme bu altyapı yatırımları söz konusu olduğunda sürdürülebilirlik, önemli bir faktör olduğu göz önüne alındığında söyledi Kanada veya ABD'de olsun
"Bu bir göz değer kesinlikle," dedi.
hem gelişmekte olan ve derecelendirme sistemi yönetmek ile görevli olan kurum, niyet sahipleri, düzenleyiciler ve uygulayıcılar için sürdürülebilir pratik faydalarını tespit etmek olduğunu söyledi.
Araç ayrıca ekonomik yararlar için muhasebe süre ve toplum için daha iyi bir uzun vadeli değer yaratmak, projenin sosyal ve çevresel performansını geliştirmek için çaba "tek kapsamlı" değerlendirme sistemini temsil, enstitü dedi.
Ancak, diğer araçların aksine, ISI sistemi ve üçüncü taraf doğrulaması için bir seçenek yer alacak enerji ve su sistemleri için yollar ve köprüler gelen altyapı projeleri geniş bir yelpazede için geçerli olacak.
"Onun, nesnel sağlam ve şeffaf bir yöntem aynı zamanda sürdürülebilir çözümler toplum ve politika kabul teşvik edecek ve bilgi paylaşımı, yenilikçilik ve işbirliği tasarım, inşa ve bakım altyapı teşvik edici," ISI "dedi.
Yerel yönetimlerin daha küçük projeler için kullanılacağını izin verirken derecelendirme sistemi, performans esaslı ve proje büyüklüğü ve karmaşıklığı, devlet ve federal kurumlar çok büyük projeler için kullanmanıza olanak tanır dayalı uyumlu olacaktır. Sistem aynı zamanda öz-değerlendirme gibi üçüncü taraf sertifika için bir seçenek yer alacak.
Jerry Damga, ABD mühendisleri 'konsey yakın geçmişte başkan "çığır açan" girişimi federal, eyalet ve yerel hükümet kuruluşları planlama ve uzun vadeli daha geniş faydalar elde altyapı projeleri yürütmek, yeni bir yol vermek olacağını söyledi.
"Şu anda devlet kurumları sürdürülebilirlik ve diğer sosyal ihtiyaçları açısından büyük altyapı projeleri değerlendirecek kapsamlı bir ölçme aracı olmaması. Yeni ISI derecelendirme sistemi bu ihtiyaca dolduracaktır. "
Yönetim Enstitünün dokuz kişilik yönetim kurulu üç kurucu örgütleri temsilcileri yer alacak.
ISI üyelik bireylerin, kurum ve kuruluşların açıktır. Örgüt ayrıca sertifikasyon ve derecelendirme sistemi kullanıcıları için sürekli eğitim programlarının geliştirilmesi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder